Escola d’Art

PLÀSTICA

PROFESSORS:  Helena Guardia 

Vols desenvolupar la teva creativitat i donar sortida a les teves inquietuds artístiques? L’Escola d’Art t’ofereix un espai creatiu on el temps no importa.

Un espai distès per aprendre, descobrir, evolucionar… Un espai per establir diàleg un mateix i la matèria; un espai de joc.

 

El taller de plàstica et proposa:

Programa general:

Com cada curs, al taller de Plàstica de l'Escola d'Art de la Llacuna treballem amb els infants amb una nova temàtica. Aquest curs 2021-2022 ho farem amb el títol Bauhaussians a la Llacuna i treballem el concepte de l'esperit que va generar la mítica l'escola de belles arts alemanya: la bauhaus (1919-1933). i sota aquesta premissa hem generat un programa en què, a partir de dibuixos i diversos exercicis plàstics, els alumnes coneixeran qui va ser el seu fundador i els artistes que van esdevenir grans pedagogs de l'art, com Walter Gropius, Johannes Itten, Oskar Schlemmer, Paul Klee, Gunta Stölzl, Anni Albers, László Moholy-Nagy, Josef Albers i Vasili Kandinsky.

Treballarem al voltant de dos eixos vertebradors: el primer d'ells, serà el color, tant com a material com a concepte (la llum generadora del color i les teories i propietats del color). Un segon element conductor del programa de curs és la noció de festa que va ser tan decisiva en el funcionament d'aquella innovadora escola, la Bauhaus. Nosaltres la reprenem com a revulsiu de la pandèmia en un moment en que retornem a una certa normalitat i reprenem el contacte social i reivindiquem la festa. Aquesta idea estarà present en el programa en forma de tres accions, que treballarem i desenvoluparem al taller elaborant dissenys, guarniments, decorats i vestuari, a més de la configuració de la pròpia acció o performance.

 

FUNCIONAMENT GENERAL DEL TALLER:

Al taller de plàstica es poden fer dues opcions, o bé desenvolupar el programa complet o dur a terme mitja programació, en funció del tipus d’inscripció (d'un a dos dies a la setmana). Una sessió (un dia) té una durada de dues hores: la primera es destina a l’aprenentatge del dibuix , adaptant-nos a  l'edat dels infants, i en la segona ens centrem a ser més destres en el domini de les eines que s’utilitzen en diferents tècniques i disciplines artístiques: el dibuix, la pintura, el gravat, el modelat amb fang, el volum amb diferents materials (materials de reciclatge), la fotografia, la performance o l'art d'expressar-se per una acció.