Escola d’Art

HISTÒRIA DEL CINEMA

Vols desenvolupar la teva creativitat i donar sortida a les teves inquietuds artístiques? L’Escola d’Art t’ofereix un espai creatiu on el temps no importa.

Un espai distès per aprendre, descobrir, evolucionar… Un espai per establir diàleg un mateix i la matèria; un espai de joc.

El taller de història del cinema et proposa:

 

PROFESSORS: Roger Peña

 

Bloc 1. Narració per episodis: Visionat de 5 pel•lícules en les que l'argument estigui fragmentat en episodis, per tal que l'alumne apreciï un dels principis bàsics del cinema: l'el·lipsi, ja sigui temporal o espaial.
Visionat d'un film proposat per l'alumnat.

 

Bloc 2. El fals documental: Visionat de 4 pel•lícules documentals en les que, tot i la forma de documental que fa la sensació de veracitat i realitat, els arguments son falsos e inventats.
Visionat d'un film proposat per l'alumnat.

 

Bloc 3. El terror psicològic en el cinema clàssic: Visionat de 4 pel·lícules anteriors als anys 60 en les que el suspens i el terror es transmeten mitjançant la utilització de recursos estilístics en els que es suggereix més que el que es veu a simple vista.
Visionat d'un film proposat per l'alumnat.

 

Bloc 4. El cinema d'invasions extraterrestres i de monstres gegants com a metàfora de la guerra freda: Visionat de 4 pel·lícules dels anys 40 i 50 en les que el cinema americà utilitzava els films de ciència ficció per inculcar en la població missatges contra el sistema comunista.
Visionat d'un film proposat per l'alumnat.

 

Bloc 5. El cinema de samurais: Visionat de 4 pel·lícules asiàtiques de samurais en les que es va fixar el cinema americà per realitzar remakes en format western o sèrie negra.
Visionat d'un film proposat per l'alumnat

 

Aquesta programació es pot veure alterada en funció dels esdeveniments que transcorrin durant l'any i que es consideri pertinent que poden tenir un interès suficient per  realitzar blocs diferents i on es tractin fets contemporanis.